Co všechno se dá dělat o dovolené

10.07.2016 14:04

    O dovolené je dovolené si dělat vše, co chceme. Hodně záleží na tom, kde ji trávíme. Jestli potřebujeme během ní naložit všechny vypěstované okurky a uklidit dům, musíme zůstat doma. Jestliže si vybereme místo dovolování mimo domov, zase děláme to, k čemu je naše vyvolené místo určeno. Když jedeme v létě na hory, chodíme, když jedeme k moři sluníme se a opalujeme, a když zatoužíme po poznávání hradů a zámků, vypravíme se tam, kde tyto stavby stojí. Protože já nemusím ani to zavařování ani památky ani šplhání do kopců, vybírám si k odpočinku místa u moře. Naštěstí je nás takových víc, kteří se můžeme povalovat, číst, provádět autoturistiku a přitom si každý může dělat to, co chce. Jde k moři kdy chce, dívá se na filmy v klimatizovaném bejváku taky kdy chce, zajde si na pivo, když má žízeň. Občas se k němu někdo připojí, nebo si připijí a podobně. Také se nám líbí, když můžeme sedět v kavárničce nad pláží, popíjet kafíčko a jen tak pozorovat život u vody. Ještě se nám nestalo, že by se někdo nudil. I rána pro nás bývají zajímavá. Například jsme u ranního kafíčka sledovali opravu vodních rozstřikovačů a u odpoledního sezení kočku s kocourem, kteří se dělli o stín a zároveň si tam dělali dobře. Tím pádem nemusíme vyhledávat extra zábavy, abychom přežili bez nudy. Už jsme slyšeli, jak se dá dovolená pěkně zpestřit a mezi nejkurióznější vyprávěné zážitky patří ten, kdy si zašel jeden náš kamarád na pohřeb. Trošku se u moře nudil, a tak si našel časové rozptýlení. Myslím, že toto už nikdo nepřekoná.
My jsme se naštěstí zase tak daleko ještě nedopracovali, protože je stále co dělat. Plavání, slunění, válení se, popíjení, čtení, sledování filmů, výlety za zmrzlinou a spoustu vyprávění a smíchu.
    Možná to trošku vypadá, že jsme i trošku líní, ale to vypadá zcela přesně. Jsme. Jsme, protože my na dovolené čistíme hlavy.