Kemp

13.07.2016 15:22

    Přesně před dvaceti lety jsme poprvé několikrát projeli kolem kempu, o kterém jsme si mysleli, že se tam může ubytovat jenom blázen. Při sjíždění z hor se vždy před námi objevila rezavá, suchá planina, připalovaná žhavým sluncem. Ale jednou uprostřed ní stálo auto a stan. Někdo se našel. Od července 1996 jsme kolem tohoto místa projížděli každoročně několikrát, a původně volný, pustinný prostor se pomalu zaplňoval stany a přívěsy. Pláž kolem kempu byla kamenitá, moře těžko dostupné, ale našli se lidé, kterým se toto místo zalíbilo. U vstupu měli malý obchůdek, stánek se zeleninou a dostačující restauraci.
My jsme byli devatenáct let naprosto jasně přesvědčeni, že můžeme kamkoliv, jen do tohoto kempu ne.
   Jak se říká, že odříkaného chleba největší krajíc, tak se to jenom neříká, ale slova se i plní, neboť my jsme strávili dovolenou v tomto námi zavrhovaném místě na Zemi. A proč? Nejen proto, že  je dnes kolem kempu krásný zelený plot, klimatizovaná recepce, závory na kartu, pět kaskádovitých teras pro zaparkování karavanů, kamenné chodníky lemované keři kvetoucích oleandrů, na mnoha místech rozesázené mimózy, kolem rostlin zavedený závlahový systém, krásně upravené pláže s jemnými oblázky, s příjemnými vstupy do vody a sladkovodními sprchami. Také s útulným venkovním barem nad nimi. Jen obchůdek a stánek se nerozrostly, ale se svou nabídkou jsou i dnes vyhovující. 
    A my uprostřed tohoto pozemského ráje. Nebyla to náhoda ani omyl, byla to dávno naplánovaná dovolená díky bookingu. A já se velmi ráda podělím o to, jak jsme ji tedy plánovali. 18. prosince 2015 jsme slavili zimní narozeniny a mírně ovíněni jsme začali řešit co v létě. Sedli jsme k počítači, vyhledali a objednali si mobilehome, jelikož už jsme věděli o vyspraveném, pro nás posledním, místě na světě. Velmi spokojeni se společným rozhodnutím a jistotou v zabukování jsme pěkně naše plány zapili a za pár jsem náhodou objevila, že jsme mobilhomy sice objednali, ale místo jednoho dva a asi o 15km vedle. Okamžitě jsem zabukovala nové ubytování v našem nevytouženém místě a ihned jsem to zavolala kámošce, která mi sdělila, že její muž také na to přišel a objednal to správně tam, kde jsme to roky odmítali. Nakonec jsem já jednu rezervaci zrušila a vše vyšlo na jedničku.
    Ubytování bylo naprosto skvělé, podmínky ke koupání nádherné, poskytované služby perfektní a zjištění, že jsme vyloženě kempovací typy bylo úžasné.
Škoda, že žádný z nás nemá psa. Tomu by se tady také líbilo, neboť zde psi mají vlastní sprchy.

Příští pátek spolu slavíme letní narozeniny, tak jen doufám, že se v zimě neoctneme na druhé straně zeměkoule.