Pičinsdorf

25.09.2016 19:43

    Je normální, že člověk nezná úplně všechno. Já jsem třeba do včerejšího dne netušila, že existuje slovo Pičinsdorf. Ještě, že přijela má kamarádka Cinda a několikrát toto pěkné slovo použila. Tím mě i ostatní baby poučila o něčem, o čem jsem neměly ani tušení. Kdysi, když jsme spolu studovaly "lehkou" vysokou školu jsme měly jiná slova, která si však už dnes nepamatujeme. Důležité je, že si pamatujeme na sebe, poznáváme se a stále si máme co říct. Co, co říct? V klubku ukecaných ženských se člověk musí hodně hlásit o svá práva, hlavně o právo sdělovací. 
    Ale abych to vzala pěkně od začátku. Sešly jsme se, navzájem jsme se pochválily a ve velké rychlosti jsme všechny začaly informovat o všem, co se odehrálo za uplynulých 34 let. Na vybrané prožitky si pamatovaly jen některé z nás, stejně jako na některé spolužačky, které byly na našich společných, starých, černobílých fotkách. Pár fotografií bylo tak kvalitních, že jsme na nich nepoznaly nikoho, ani sebe. V těchto případech vysvětlovala majitelka nečitelných obrázků, kdo by to tam tak mohl být. Také prošly nějaké svatební a tam jsme si uvědomovaly, jak jsme byly krásné a tehdy jsme to nějak ani nevěděly. Což o to, Cinda je krásná stále a velkou výhodou je, že my ostatní taky. Dnes už to víme. Sice máme pokleslé žgraně a na pažích líné maso, ale ten pohled a ten úsměv je na nás stále okouzlující. Také vlasy, barvy a střihy odpovídají módním trendům. Jen Linda dostala výtku od Cindy, že by měla změnit kadeřníka. Já bych zase měla zajít na operaci víček, a u ostatních prošlo vše. No taky byla každá vystajlovaná, ale ráno ukázalo pravou tvář. Ráno totiž předvedlo krásu přirozenou.
    Naše setkání bylo úžasné, spontánní, veselé a předvedlo nám, jak málo jsme se za ty roky změnily. Sice jsme se kdysi často skládaly po pětikačce na jabčák a dnes pijeme kvalitní víno, když už pijeme. Kdysi jsme si kupovaly společně balíček cigaret a dnes nekouříme. Kdysi jsme se svěřovaly se svými láskami a dnes mluvíme o vnoučatech. Kdysi jsme pařily v teplákách a v županech a včera jsme si tepláky  oblékly a na župany si vzpomněly. A tak jsme prožily krásný den, večer a kus noci. Také ještě dopoledne, oběd a stejně se zase uvidíme.
    A holky, víte proč příští rok ve stejnou dobu zase u nás. "Protože je skvělé od vás dostávat dárky", za které vám dodatečně děkuji. A ty peníze máte u mě jako v bance, protože u nás přece návštěvy neplatí.